donderdag 18 februari 2016

Made in Absurdistan

Ik dacht dat het niet gekker kon, maar dat moet je dus nooit denken. Dat je toestemming moet vragen om geld te mogen storten op de rekening van je moeder, zodat een zorgverlener betaald kan worden die haar werk voor een grijpstuiver moet doen.. het heeft allemaal een hoog 'made in Absurdistan-gehalte'.

Maar vechten tegen bureaucratische windmolens heeft meestal weinig zijn en dus hebben ik braaf een Verzoek om toestemming voor vrijwillige storting ingevuld en opgestuurd. Omdat ze aangeven vijf dagen verwerkingstijd nodig te hebben heb ik op de zesde dag maar eens gebeld.

HET VERZOEK IS AFGEWEZEN. Ik had een privérekeningnummer moeten invullen en niet dat van mijn bedrijf. Want nu kunnen we het niet controleren meneer... Niet dat dat ergens op het formulier vermeld staat, sterker nog, er is een verplicht veld voor de tenaamstelling. En.... dan... nóg! Je zou zeggen, geld is geld! Al komt het van de paus zelve, maar nee, het moet afkomstig zijn van de budgethouder of de wettelijk vertegenwoordiger. Dat het zakelijke rekeningnummer van niemand anders is dan van die wettelijk vertegenwoordiger mocht de SVB-telefoniste niet vermurwen. Regels zijn regels en ze had ze zelf ook niet verzonnen en ze ging er verder niet op in.

En dan nog iets... Datzelfde SVB moest een hele reeks betalingen 'inhalen'. De bedragen lopen uiteen van iets meer dan €50 tot iets meer dan €200. Je zou zeggen, dan probeer je de schade zo gering mogelijk te houden. Hoewel nog steeds onbillijk, toon je je dan nog een beetje van je redelijke kant. Maar zelf dat niet, ze 'gijzelen' simpelweg het hoogst mogelijke bedrag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten